6 receptov za popolne božične praznike

Želimo vam vesele praznike, sproščeno vzdušje in veliko druženja s prijatelji ter vašimi najbližjimi. Božično-novoletni prazniki upravičeno veljajo za enega najlepših časov v letu. Takrat se namreč vse umiri, ustavi, ljudje so doma, s svojo družino, otroci imajo počitnice in vsi se veselijo prihajajočih se praznikov, predvsem pa časa, ki ga bodo preživeli drug drugega. Ti prazniki so namreč čas, ko človek izstopi iz svojega vsakodnevnega ritma in si dovoli biti počasen. Takrat šele ugotovimo, kaj je v življenju najbolj pomembo!

Za lepše spomine smo zbrali šest preprostih receptov, s katerimi si lahko polepšate praznične dni:

Božični mafini s kardamomom

 Božični mafini
Božični mafini s kardamomom

Odlični mafini s prazničnimi začimbami, poleg kardamoma smo dodali še cimet, klinčke in muškatne oreščke. Po vrhu pa smo mafinom dodali kremo, ki smo jo naredili iz smetane in bele čokolade. Recept najdete na tej povezavi.

Božični piškoti

piškoti
Božični piškoti

Pripravili smo odličen in preprost recept za božične piškote, ki smo jih začinili z mešanico zimskih, prazničnih začimb in posuli s sladkorjem v prahu. Preprosto lepo! Recept najdete tukaj.

Rulada z gozdnimi sadeži in brez moke

Gozdni sadeži in brez moke
Rulada z gozdnimi sadeži in brez moke

Odlično rulada, brez moke, ki smo jo nadevali s smetano in gozdnimi sadeži. Je zelo preprosta za pripravo – za biskvit potrebujete le temno čokolado, sladkor in jajca ter smetano in gozdne sadeže za premaz. Naš recept je objavljen na tej povezavi.

Hruške v teranu

Hruške
Hruške v teranu

Res okusna sladica, ki se prileže v zimskih dneh. Primerna tudi za vse tiste, ki sicer niso največji ljubitelji vina. Postrežemo s sladko smetano ali sladoledom. Recept je objavljen tu.

Grog

Grog
Grog

Grog je klasičen zimski alkoholni napitek, ki nas pogreje in poživi. Pripravili smo ga iz ruma, viskija in limoninega soka ter osladili z medom. Več si lahko preberite tukaj.

Medenjaki

Med
Medenjaki

Medenjaki pa so piškoti, brez katerih ni zimskih praznikov. Kako smo pripravili te slastne medenjake si lahko preberete tukaj.

Želimo vam lepo praznovanje in vesele praznike!