Bučna pita

Jesen je čas, ko ljudje pospravljajo pridelke in se pripravljajo na zimo. Mnoge kulture po vsem svetu jeseni praznujejo v zahvalo za vse darove, ki jim jih je podarila Zemlja. To so starodavni običaji, ki so jih včasih spremljala tudi darovanja živil, hrane in tudi živali, v zahvalo za preteklo letino in blagoslov za naslednjo. V ZDA je najbolj znan Thanksgiving Day, ki ga praznujejo na četrti četrtek v mesecu novembru.

Recept za bučno pito
Bučna pita

Pri nas pa na zahvalno nedeljo, ki jo kristjani obeležujejo prvo nedeljo po prazniku vseh svetih (1. november).  Verniki prinesejo k oltarju poljske pridelke in ostale darove, s katerimi jih je obdarila narava. Vaške oltarje farani ozaljšajo z različnimi poljščinami, hlebci kruha, kozarci medu, snopi žita itd.

Buča kot glavna sestavina
Servirana bučna pita

Tokrat bi vam radi predstavili odličen recept za slano bučno pito! Naredili smo jo iz hokaido bučke in preprostega testa. Odlična uvertura v hladnejše jesenske dni.