- Hudo preprosti recepti - http://dis.tst.si -

Čabata s črnimi olivami

Sestavine

500 g moke

4 žlice deviškega olivnega olja

3 g kvasa

sol

voda

ščep sladkorja

300 ml vode

50 g črnih sesekljanih oliv

Postopek

V 100 ml mlačne vode nadrobimo kvas in dodamo sladkor. Kvasec naj vzhaja. Moko presejemo v skledo, posolimo in dodamo olje. Na sredo v jamico zlijemo vzhajani kvasec in z vodo zamesimo voljno testo. Gnetemo ga, da postane gladko in se loči od rok. Testo damo v skledo, pokrijemo s krpo in vzhajamo od 20 do 30 minut.

Ko je testo dovolj vzhajano, mu dodamo sesekljane olive in ga še enkrat pregnetemo. Oblikujemo dve nizki štručki in ju pokriti vzhajamo na toplem. Pečico vključimo in segrejemo na 200 stopinj Celzija. Štručki premažemo z oljem in damo v pečico. Pečemo ju 25 do 30 minut oziroma po potrebi. Ohladimo ju na rešetki.