Ideja za pomladni obrok: artičoke iz pečice

Preprost recept, preprosta priprava, preprosta lepota!

Artičoke
Sestavine za artičoke iz pečice

Ta recept za artičoke iz pečice je zelo star – do nas ga je pred poldrugim desetletjem prinesla mlada etnologinja, ki je skupaj s kolegi raziskovala Sveti Peter v Istri. Domačini so s tako pripravljenimi artičokami navdušili mlade raziskovalce. Jed je nekoliko rustikalna, prav prvinskost okusov je njen adut. Zanjo izberemo mlade in mesnate cvetove.

Limona
Artičoke pripravljene za pečenje
Olivno olje
Pečene artičoke v pečici

Zdaj pa pogrinjek! Podeželje je varčno. Bel prt  – to ja, to spada v vsak urejeni dom, ane? Drago cvetje? Zakaj le? Marjetica v reciklirani konzervi je prvič lepa, drugič skromna, tretjič poceni, četrtič jo bomo po cvetenju presadili na vrt. Navodila za lonček najdete tukaj.

pogrinjek
Prelep pogrinjek

Tudi prtiček in pribor dobita “oblekco” iz časopisnega papirja, da ohranimo rdečo nit pri dekoraciji. Svečko v steklenem kozarcu obsujemo z lečo.

Časopisni papir
Prtiček in pribor v “oblekci” iz časopisnega papirja
Poletje
Mediteranske artičoke v pečici