Preprost recept, preprosta priprava, preprosta lepota!

Ta recept za artičoke iz pečice je zelo star – do nas ga je pred poldrugim desetletjem prinesla mlada etnologinja, ki je skupaj s kolegi raziskovala Sveti Peter v Istri. Domačini so s tako pripravljenimi artičokami navdušili mlade raziskovalce. Jed je nekoliko rustikalna, prav prvinskost okusov je njen adut. Zanjo izberemo mlade in mesnate cvetove.


Zdaj pa pogrinjek! Podeželje je varčno. Bel prt – to ja, to spada v vsak urejeni dom, ane? Drago cvetje? Zakaj le? Marjetica v reciklirani konzervi je prvič lepa, drugič skromna, tretjič poceni, četrtič jo bomo po cvetenju presadili na vrt. Navodila za lonček najdete tukaj.

Tudi prtiček in pribor dobita “oblekco” iz časopisnega papirja, da ohranimo rdečo nit pri dekoraciji. Svečko v steklenem kozarcu obsujemo z lečo.

