Kokosova krema z bučo

Za bučkin zavitek ste najbrž že slišali, tokrat pa vam predstavljamo eno še bolj zanimivo bučno sladico – kokosovo kremo z bučo. V jesenskih dneh, ko nam narava ponudi celo paleto buč, si jih lahko privoščimo na tisoč in en način: v juhah, rižotah, kot pire, iz njih lahko naredimo njoke in še in še. Tu pridejo na vrsto tudi sladice. Za bučkin zavitek ste najbrž že slišali, tokrat pa vam predstavljamo eno še bolj zanimivo bučno sladico – kokosovo kremo z bučo.

Preden preidemo k receptu, naj le omenimo, da buča ni le vsestransko uporabna in nadvse slastnega bogatega okusa, ampak v sebi skriva tudi mnoge hranilne snovi. Je prava zakladnica vlaknin, pohvali pa se lahko še z vsebnostjo naslednjih snovi: kalcija, fosforja, železa, karotena, vitamina B, niacina in še bi lahko naštevali.

V današnji sladici – kokosovi kremi z bučo – se prepletajo tropski okus kokosa, sladka dišeča karamela, omamen vonj začimb, bogat čokoladni okus in vsem tako domač okus buče. Sladica je pripravljena iz dveh delov; iz sočnih, dišečih, karamelnih bučnih kock ter iz čokoladno-kokosove kreme, v kateri okuse ravno tako zaokroži buča.