Latte macchiato z okusom cimeta

V tem prispevku vam predstavljamo, kako se naredi latte macchiato z okusom cimeta in kapučino. Kava s spenjenim mlekom je francoska pogruntavščina in blažja različica kave z mlekom, tudi caffe latte, bistvena razlika je tudi v tem, da se pri latte macchiattu espresso doda v spenjeno mleko in ne nasprotno.

Recept za latte macchiato z okusom cimeta
Latte macchiato z okusom cimeta

Priprave kave smo se lotili na kar se da avtentični način, ki bi mu prikimali tudi najbolj neizprosni kavoljubci. Osnova kavnih napitkov v prispevku je espresso, ki smo ga pripravili iz sveže mlete kave. Če se priprave kave lotevamo tako, potrebujemo kavni avtomat oz. aparat, mlinček, napravo za penjenje mleka (ročna ali na kavnem aparatu) in nekaj volje. Zadeva ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Toda ko boste spili svojo prvo mojstrsko pripravljeno skodelico kave, boste vedeli, da se je izplačalo. 🙂