Mini ali cocktail potica za praznične bifeje

Mini potičke je mogoče pripraviti z več nadevi. Prijetno bodo popestrile praznične jedilnike, še posebej tiste, ki predvidevajo finger food.

Recept za mini ali cocktail potice za praznične bifeje
Mini ali cocktail potica za praznične bifeje

Tokrat vam predstavljamo recept za mini potičke, ki smo ga pred časom zasledili v knjigici Štruklji in potice Andreja Goljata in Janeza Štruklja. Všeč so nam, ker jih je mogoče pripraviti s celo vrsto nadevov, v slani in sladki obliki, pa še več vrst naenkrat jih lahko pripravimo, tako da na en mah dobimo pestro hladno predjed ali sladico.

Kvašeno testo
Priprava testa za potico

Potica je kraljica naših praznovanj, vendar je ponavadi postrežena v prevelikih kosih, ki se jih kar ne upamo lotiti. Vsi vemo, da je to nasitna jed in menimo, da vemo, kakšen je njen okus. Zato se ji raje izognemo in se posvetimo novim okusom. Mi smo pripravili potičke iz bele moke in kutin, sadja, ki je bilo kar nekaj desetletij potisnjeno v pozabo.

Kutine kot osnova
Priprava nadeva za potico

Zavijanje potice
Zvijanje potice in priprava na peko

Zabavajte se z okusi, ki so vam najbolj pri srcu in dober tek!

Coctail potica
Cocktail potica za praznične bifeje