Palačinke s karameliziranimi orehi

Palačinke popolnoma upravičeno veljajo za eno najbolj priljubljenih sladic na Slovenskem. Dobite jih lahko v vsaki restavraciji in gostilni, v zadnjem času pa so popularne tudi t.i. palačinkarne in različni kioski s tovrstnimi sladkostmi.

Recept za palačinke s karameliziranimi orehi
Palačinke s karameliziranimi orehi

Tudi doma si radi pripravljamo to razširjeno sladico, priljubljeno med mladimi in starimi. Že najmlajši se priprave lahko hitro priučijo sami ali pa nam ob pripravi mase in nadeva pomagajo.

Osnova nadeva oreh
Nadev iz karameliziranih orehov

Naši otroci se najraje sladkajo s palačinkami z lešnikovo-čokoladnim namazom, priljubljena je tudi marelična marmelada ali druga domača marmelada, v slast pa gredo še slane palačinke z različnimi začimbnimi mešanicami.

Palačinke
Priprava palačink

V tem prispevku želimo približati še ne tako poznane načine priprave palačink. Tokrat sladke, s karameliziranimi orehi in mascarpone kremo. Postrezite jih na rojstnem dnevu ali ob drugih prazničnih priložnostih, sicer pa naj bodo še tako običajna kosila pospremljena z nekoliko nepričakovanimi okusi, ki razveselijo vaše bližnje.Ta recept naj ne ostane nedotaknjen. Presenetite svoje bližnje s sladico, ki jih ne bo pustila ravnodušnih.

Kot okras mleti orehi,sladkor in med
Servirane palačinke s karameliziranimi orehi