Piškotna smrekica sestavljanka

Danes vam bomo predstavili nadvse domiselno idejo, ki pa je enostavna za izvedbo. Sestavljanka z božičnim motivom je narejena iz piškotnega testa in sladkornega ledu. Na sestavljanko lahko narišemo poljuben motiv (npr. smrekico, sneženega moža, buteljko šampanjca, božično zvezdo, Božička, darilni paket, zvezdo repatico, zasneženo pokrajino, snežinko ipd.) ali pa nanjo napišemo božično-novoletno željo, lepo misel ali navdihujoč citat. Sestavljanko lahko po želji še dodatno okrasimo z jedilnimi perlicami, mrvicami ali ostružki čokolade.
 
Sestavljanka z božičnim motivom ali željo je lahko edinstveno darilo, lepo pa izpade tudi kot pogrinjek na praznični mizi. Izdelamo lahko tudi veliko sestavljanko iz 25 koščkov, ki tako služi kot adventni koledar. Pri pripravi naj seveda sodelujejo tudi otroci. Še posebej se bodo zabavali, če bodo lahko z nožem razrezali pravokotnik iz testa na različne dele. Izdelek bo tako dobil še bolj osebno noto, gotovo pa bo drugačen in še bolj zanimiv od sestavljank, ki bi jih naredili odrasli, saj je otroška domišljija še bolj svojevrstna, svobodna in originalna, kot bi si lahko mislili.
Za piškotno testo potrebujemo le 4 osnovne sestavine, ki jih gotovo imate pri roki ter jedilno barvo. Sladkorni led pa je za pripravo ravno tako preprost kot testo. Le sledite navodilom v nadaljevanju in uspeh je zagotovljen.
Recept si oglejte še v posnetku: