Pita iz brstičnega ohrovta

Ohrovtova pita – slastna jed, ki jo postrežemo kot prilogo ali samostojno zelenjavno jed. Pripravili smo že bogato jesensko prilogo iz brstičnega ohrovta, ker pa je ohrovt izredno bogato živilo, tako z vitaminom C kot tudi z aminokislinami, smo se domislili še enega izvrstnega recepta, kjer brstični ohrovt povežemo v slastno jed – ohrovtovo pito.

Brstični ohrovt kot glavna sestavina
Pita iz brstičnega ohrovta

Tokrat smo ohrovt kombinirali s skuto, še enim odličnim živilom, na katerega v naši prehrani vse prevečkrat pozabljamo. Skuta iz nehomogeniziranega mleka je lahko prebavljivo beljakovinsko živilo z veliko vsebnostjo kalcija. Uživanje jedi s skuto je dobro za regeneracijo po treningu ali napornem dnevu, tak obrok pa nas napolni z energijo in nam podaljša občutek sitosti.

Recept za pito iz brstičnega ohrovta
Servirana pita iz brstičnega ohrovta
Ohrovtova pita bo gotovo všeč vsem ljubiteljem brezmesnih obrokov. V njej se združita kombinaciji krhkega testa in sočnega nadeva bogatega okusa. Skuta v nadevu lepo dopolni in poudari svež okus ohrovta, ki ga bodo v piti z veseljem pojedli tudi vsi tisti, ki ohrovta ali zelenjave nasploh ne marajo preveč. Jed je enostavna za pripravo in nam ne bo vzela veliko časa.