Popečeni kruhki z gobami

Kaj je lepšega, kot jesenska kulisa, ko se gozd pred nami počasi spreminja iz zelene v mavrico tisočerih barv, v rumenih, rdeče-rjavih odtenkih.

Jurčki in lisičke
Košarica gob

Morda posedimo doma in se grejemo ob vroči čokoladi ali čaju, mi pa vam predlagamo še nekaj lepšega – jesenski sprehod, kjer boste nahranili svojo dušico, spočili vse čute, ter naredili nekaj dobrega tudi za svoje telo. Sprehod po dišečem jesenskem gozdu pa nas hitro zlakoti.

Recept za popečene kruhke z gobami
Popečeni kruhki z gobami

Predlagamo vam preprost in okusen prigrizek – kruhke s popečenimi gobami, ki nam bodo še toliko bolj teknili, če bomo gobe nabrali sami.

Ob nabiranju gob se v nas pogosto prebudi iskalska žilica, in ko zagledamo prvo gobo, ki kuka iz zemlje, nas hitro zgrabi navdušenje – samo še eno in potem še eno … Toda previdno, nabirajmo le tiste gobe, ki jih z gotovostjo prepoznamo, ostale pa pustimo pri miru, četudi so strupene in mislimo, da jih moramo odstraniti.

Vsak pa naj nabere gob po svoji vesti, ne bodimo pohlepni in kakšen gobanček putimo še za ostale nabiralce in gozdne živali.Preberite še naš prispevek o slastnih pečenih košaricah z jurčki.