Pregrešna tortica čokoladna lava

Tortica čokoladna lava so prava nebesa za ljubitelje čokolade. Dvojna čokolada in to v tekočem stanju – to je res prava slika popolne čokoladne poslastice. Ob sladicah, kjer čokolada kar teče v potokih, sem že od nekdaj cedila sline. Tortica čokoladna lava, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju, pa je, poleg tega, da je božanskega okusa in omamnih struktur, tudi čisto enostavna za pripravo.

recept za čokoladno lava tortico
čokoladna lava torta

Se vam kdaj zgodi, da se vam le pol ure pred prihodom najavijo obiski, vi pa na zalogi nimate nič sladkega? Naslednjič presenetite goste s to slastno in hitro pripravljeno sladico. S pečenjem vred je pripravljena v pičle pol ure. Ne le da je hitro pripravljena, priprava tudi ne zahteva posebnih sestavin. Bela čokolada res da sladici, tako vizualno kot po okusu, piko na i, a če je slučajno nimate pri sebi, jo lahko brez skrbi izpustite.

Tortica čokoladna lava je navzven tako preprosta, v sebi pa skriva tako mamljivo presenečenje. To je tudi odlična sladica za vsak dan. Pripravite jo po kosilu in z njo očarajte družinske člane, ki presenečenja v tortici ne bodo pričakovali. Za še več nians okusov, lahko poleg tortice čokoladna lava postrežete malinov pire ali vanilijev sladoled, za kontrast na krožniku pa sladico okrasite s svežo meto ali meliso. Pravzaprav lahko sladico kombinirate s katerim koli svežim sadjem. V tem primeru so nam odlične maline. Katera kombinacija pa je vam najljubša?

Da bo sladica zagotovo uspela, pa si preberite še spodnji namig, za vas pa smo pripravili tudi video, da si boste pripravo tortice še lažje predstavljali.

Naš namig:

Mogoče ste v dvomih in skrbeh, če bo sredica v tortici res tekoča. Na začetku je mogoče res potrebnega nekaj časa, da ugotovimo, koliko stopinj in kakšen čas pečenja je optimalen pri posamezni pečici. Če se tortica čokoladna lava namreč peče predolgo, je možno, da v sredini ne bo ravno tekoča, če pa se peče premalo časa, obstaja verjetnost, da bo tudi na dnu tekoča in se bo razlila, že ko jo bomo poskušali dati iz modela. Za prvič torej predlagamo, da date v pečico le eno tortico in rezultat preverite pri njej. Glede na rezultat pa potem pri naslednjih ohranite, podaljšajte ali skrajšajte čas pečenja.

Razen te podrobnosti pa je, kot rečeno, priprava hitra in enostavna in verjamem, da boste tudi čas pečenja za svojo pečico hitro naštudirali.

Želimo vam sladek dober tek!