Priloga iz brstičnega ohrovta

Recept za prilogo iz brstičnega ohrovta
Priloga iz brstičnega ohrovta

Kratki novembrski in decembrski dnevi ter dolgi večeri kar kličejo po bogatih jesenskih poslasticah in ustvarjalnih večerih z našimi najbližjimi. Za tokratno glavno sestavino smo izbrali jesensko-zimski sadež – brstični ohrovt. Majhni okrogli zeleni plodovi se na naših mizah znajdejo predvsem jeseni in pozimi.

Priprava brstičnega ohrovta
Brstični ohrovt v pripravi

Brstični ohrovt ima približno trikrat več vitamina C kot pomaranče. V njem je dvakrat več beljakovin in nekoliko več ogljikovih hidratov kot v zelju, zato ima tudi večjo energijsko vrednost. Ker vsebuje vse pomembne aminokisline, je nepogrešljiv pri shujševalnih dietah. Priloga iz brstičnega ohrovta je bogata priloga s prvovrstno kombinacijo jesenskih okusov. Brstičnemu ohrovtu, kostanju in jesenski buči se v tej prilogi pridružita dišeč žajbelj in hrustljava slanina, okuse pa v celoto poveže belo vino. Mmmmmm, to je priloga, ki jo vsekakor morate poskusiti še to jesen!

Brstični ohrovt kot glavna sestavina
Servirana priloga iz brstičnega ohrovta

Zima je že pred vrati in preden nas ujamejo kakšne viroze ali prehladi, si pripravite kakšno od dveh jedi iz brstičnega ohrovta, ki vam ju danes predstavljamo. Ljubiteljem brezmesnih obrokov bo gotovo všeč ohrovtova pita, katere recept lahko najdete tukaj. V ohrovtovi piti se združita kombinaciji krhkega testa in sočnega nadeva bogatega okusa. Skuta v nadevu lepo dopolni in poudari svež okus ohrovta, ki ga bodo v piti z veseljem pojedli tudi vsi, ki ohrovta ali zelenjave nasploh ne marajo preveč.