Rabarbarin in jagodni drobljenček

Rabarbara in jagode se predstavljajo v receptu za drobljenček.

Recept za rabarbarin in jagodni drobljenček
Rabarbarin in jagodni drobljenček

Rabarbara je med prvimi užitnimi zelmi, ki jih bomo lahko nabrali na domačem vrtu. Zelenjava, ki jo lahko gojimo tudi v okrasne namene, je k nam zašla z daljne Kitajske in je v prehranske namene cenjena bolj v anglosaških deželah kot pa v južnejših predelih Evrope.

Jagod in rabarbara kot glavni sestavini
Drobljenček iz jagod in rabarbare

Njeni listi niso užitni, saj vsebujejo preveč oksalne kisline.

Drobljenček
Pečen drobljenček iz jagod in rabarbare

Veliko bolj so zanimiva stebla, saj lahko iz njih naredimo različne sladice, kompote, marmelade, sokove in omake. Poglejmo, kako iz rabarbare in jagod pripraviti okusno sladico, tokrat vam predstavljamo recept za drobljenček.

Serviran drobljenček
Serviran rabarbarin in jagodni drobljenček