Rabarbarini zavitki s pomarančo in pršutom

Slan recept z rabarbaro, s katerim boste presenetili tudi gurmane.

Recept za rabarbarine zavitke s pomarančo in pršutom
Rabarbarini zavitki s pomarančo in pršutom

Zelenjava, ki jo lahko gojimo tudi v okrasne namene, je k nam zašla z daljne Kitajske in je v prehranske namene cenjena bolj v anglosaških deželah kot pa v južnejših predelih Evrope.

Glavna sestavina rabarbara
Rabarbara

Njeni listi niso užitni, saj vsebujejo preveč oksalne kisline. Veliko bolj so zanimiva stebla, saj lahko iz njih naredimo različne sladice, kompote, marmelade, sokove in omake.

Postopek priprave
Priprava rabarbare

Rabarbara je tipično kiselkasta oz. grenkasta zelenjava, zato se lepo prilega sladko-slanim receptom, ki še poudarijo sladke in njene grenke odtenke.

pršut
Ovijanje pršuta okoli rabarbare

Rabarbara je med prvimi užitnimi zelmi, ki jih bomo lahko nabrali na domačem vrtu. Tokrat lahko goste presenetite z neobičajnim prigrizkom z rabarbaro, pomarančo in pršutom.

pomaranča
Gurmanski rabarbarini zavitki s pomarančo in pršutom