Strašljivi mafini za noč čarovnic

Za tematsko zabavo smo pripravili strašljive mafine z duhci, pajki in bučami, pravo ameriško pojedino ob dnevu čarovnic.

Recept za strašljive mafine
Strašljivi mafini

Noč čarovnic res ni avtohton slovenski praznik, ampak tako kakor ves svet, ameriški trendi imaj vse več odmeva tudi nas. Vsekakor pa lahko simpatične mafine uporabite tudi za kakšno drugo priložnost ali otroško zabavo. Mafine specite po svojem najljubšem receptu, za okrasitev pa vzemite recept za izdelavo fondanta, ki ga najdete tu – predstavili smo ga ob valentinovih črnih mafinih – tokrat iz njega izdelajte pajke, buče in duhce.

Različni motivi
Strašljivi mafini za noč čarovnic

Ponujamo vam ideje za duhca na mafinu …

Motiv duhec
Strašljivi mafini v motivu duhca

na njih ne manjkajo niti pajki …

Pajki iz biskvita
Praznični pajki

in jesenske buče.

Motiv buče
Strašljivi mafini v motivu buče

Igrajte se z maso za okraševanje in tako boste lahko otrokom pričarali različne motive na njihove najljubše sladke zalogajčke.

Mizo lahko okrasite tudi z doma narejenimi pajki, ki jih ni težko izdelati. Potrebujete stiroporno kroglo, vanjo zapičite kljukico, s katero boste kroglo obesili. Naredili smo jo kar iz žice. Vse skupaj smo pobarvali s črno akrilno barvo in v posušene krogle zapičili kosmate žičke ter jih prilepili z vročim lepilom. Dodali smo še premikajoče se oči in pajkci so gotovi.